Vloer Isolatie Materiaal

vloerisolatiemateriaal.nl

Offerte

Geheel vrijblijvendDe gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement

Als de vloer van uw woning niet is geïsoleerd gaat er heel wat warmte verloren. Vloer isolatie levert dan ook een flinke energie besparing op.

Vloeren die wij kunnen isoleren zijn:

de begane grond vloer,

de verdiepingsvloer,

de zoldervloer.Welk isolatie materiaal is er en wat zijn daarvan de voordelen?
Vloer isoleren met isolatieplaten:

Er zijn isolatieplaten verkrijgbaar van verschillende materialen met elk een specifieke toepassing. De meest gebruikte isolatie platen zijn platen uit EPS, PIR en PUR. Pur isolatie platen zijn er in verschillende maten en diktes en hebben aan één kant een dampscherm. Het dampscherm is een folie die ervoor zorgt dat er geen vocht wordt opgenomen via het dak of de muur waartegen de plaat is bevestigd.


Omdat isolatieplaten minder flexibel dan de schuim isolatie worden de twee technieken vaak samen gebruikt. Vloer isolatieplaten gemaakt van PUR zijn direct beloopbaar en zijn zeer geschikt voor een zoldervloer. Als de zolder niet wordt gebruikt als slaap- of werkruimte hoeft er geen extra vloer overheen. Verder zijn er polystyreen platen, XPS platen genoemd. Deze worden gebruikt onder de draagvloer op de grond. XPS platen zijn bestand tegen vocht en kunnen veel gewicht dragen. Als er gewerkt wordt met vloer isolatieplaten is afplakken en afschuren niet vereist.


Voordelen van vloer isolatieplaten:

grote platen betekent snel werken

Pur platen zijn direct beloopbaar

vochtbestendig
Vloer isoleren met PUR schuim

Het aanbrengen van PUR schuim is geen moeilijk karwei en gaat relatief snel. Het uitharden van PUR schuim duurt ongeveer 24 uur. De prijs van het aanbrengen van een PUR schuim laag is afhankelijk van de dikte van die laag en het de oppervlakte van de vloer. De kosten van het opspuiten van een laag PUR ligt tussen de 15 en 25 euro per m2. Bij het spuiten van een schuim isolatie moet de vloer worden afgeschuurd.


Voordelen van PUR schuim:

snel en makkelijk

vloer gaat niet verzakken

geen kieren en naden meerOfferte aanvraag