Vloerisolatie Materiaal

Offerte

Geheel vrijblijvend

Soorten vloer isolatie
Isolatie van zoldervloer door ingeblazen glaswol

Uw zoldervloer isoleren met los opgeblazen glaswol lijkt op de methode die gebruikt wordt bij isolatie van de spouwmuur. Deze methode is toe te passen als de zoldervloer een houten balklaag heeft. De ruimte onder de vloer kan worden opgevuld met gespoten glaswol. Er worden op een aantal plaatsen gaten in de zoldervloer geboord en de glaswol wordt onder druk de vloer in geblazen. De thermisch isolerende wol wordt in de gemaakte gaten geblazen. Met behulp van een slang wordt het product gelijkmatig verdeeld over het volledige oppervlak. Dit gebeurt snel, precies en brengt weinig overlast van stof en geluid met zich mee tijdens de uitvoering. De ingeblazen isolerende wol is onbrandbaar en waterafstotend. Hierna dekken we de gaten af met speciale doppen. De vloer hoeft voor dit hele proces niet opengebroken te worden en dit scheelt veel tijd. En tijd is geld.


Zoldervloer isolatie met los opgespoten glaswol (loft isolatie)

Speciaal voor de isolatie van verloren zolder ruimtes, is een witte wol, genaamd Supafil Loft, geproduceerd. Supafil Loft wordt uitsluitend via een netwerk van professionele installateurs geplaatst. Supafil Loft is goed voor het milieu omdat het product is vervaardigd uit 80% gerecycleerd glas zonder toegevoegde chemicaliën. Het product wordt vrijwel zonder verspilling verwerkt, draagt bij tot de reductie van CO² uitstoot en is 100% recyclebaar. Daarnaast is Supafil Loft waterafstotend en vormt geen voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Supafil Loft kan opgeblazen worden op de zolder vloeren zonder het gebruik van een dampscherm als de vloer is gemaakt uit gipskarton platen, beton ofwel uit materialen die geen zichtbare luchtopeningen vertonen. Door het blazen van Supafil Loft op de vloeren van zolder ruimtes wordt een perfecte isolatiewaarde gegarandeerd omdat Supafil Loft een volledig afsluitend tapijt vormt op deze vloeren.

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statementHoe werkt het
 

Eerst wordt onderzocht of de zolderruimte geschikt is voor het blazen van isolatie op de vloer. Dan worden er op meerdere plaatsen op de vloer van de zolderruimte R-meters geplaatst die een evenredige verdeling van het isolatie materiaal garanderen over de volledige vloer. Als er een zolder luik is, wordt hierom heen een opstaande rand geplaatst die voorkomt dat het isolatie materiaal uit de zolderruimte valt tijdens het openen van dit luik. Supafil loft wordt van het diepste punt naar voor opgeblazen.


Zoldervloerisolatie met glaswoldekens

Een glaswol deken is aan één zijde voorzien van een aluminium bekleding. Door deze aluminium laag werkt de glaswol deken extra isolerend. Met spijkerflenzen wordt de glaswol deken vast geniet en de naden worden afgeplakt alvorens er met de afwerking begonnen wordt.


Zoldervloer isolatie met PUR

Een zoldervloer isolatie van gespoten PUR isolatie, ook wel polyurethaan genoemd geeft het best isolerende resultaat van alle isolerende materialen. De PUR wordt op de gewenste dikte opgespoten en dicht gelijk alle naden en kieren.Offerte aanvraag